Fiskesuppe for «sultne jenter»
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 stk
Feddhvitløk4 ss
olivenolje2 ss
tomatpuré2 bokser
tomatboks3 dl
hvitvin, tørr1 stk
purre1 stk
fennikel</span><span class=
Slik gjør du det:
Rens og finhakk løk, hvitløk og fennikel og surr blank i olje i en gryte sammen med safran. Tilsett purre, tomater, grønnsakbuljong og hvitvin. Kok opp og la trekke i 8-10 min uten lokk. Så langt kan du forberede i god tid før servering. Like før servering gi suppen et oppkok. Skal du bruke blåskjell, legg godt vaskede og lukkede blåskjell i gryta og kok opp. Del fiskefiletene i biter og legg i gryten. Kok opp og la trekke i 3-4 min ( bedre med for kort enn for lang trekketid). Rensede reker legges i suppen rett før servering. Hold av noen reker med skallet på til dekorasjon på suppebollen. Smak til med salt, pepper og rikelig med friske urter. Server med olivenbrød eller baquetter og aioli. Tips: Aller best blir suppen om du koker fiskekraft på fiske- avskjær og/eller rekeskall. Ha litt olivenolje i en gryte og fres rekeskallene. Hell over vann ev. litt hvitvin og legg i godt skyllet fiskeavskjær og grønnsaker. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Sil og kok opp på nytt og la kraften koke litt inn. Til suppen serveres det ofte aioli (hvitløkmajones) eller kryddersmør og godt brød. Smøret smakes til med hvitløk, sitronsaft og hakkede urter som feks timian og persille. Aioli/hvitløksmajones blir best om du lager den selv, men du kan bruke ferdig majones og røre inn 3-4 fedd finhakket hvitløk, saften av 1/2 sitron ogeventuelt litt god olivenolje.