Fiskesuppe på Evert Taubes måte

Fiskesuppe på Evert Taubes måte

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Skjær halve av fiskefileten i mindre biter. Skrell og del poteter i terninger. Kok opp kraften og legg i fisk og poteter og la småkoke til potetene er møre. Mos fisk og poteter med en stavmikser til en glatt suppe. Kok opp og tilsett gulrot og persillerot i terninger og kok til grønnsakene er knapt møre. Rør eggeplomme ut i fløte eller rømme og tilsett i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke. Ha i finsnittet vårløk og ca den andre halvdelen av filet (skjært i terninger) og varm opp uten at suppen koker. Smak til med salt, pepper, sitronsaft eller eddik. Tilsett dampede blåskjell og eventuelt hjerteskjell, reker og gressløk rett før servering. Server med brød og ost eller kryddersmør. Tips: Damping av skjell. Finhakk sjalottløk og surr i litt olje . Tilsett skjell, legg på lokk og la dampe i 3-4 min til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke åpner seg. Fiskekraft: Skyll av fiskeavskjær og legg det i en kasserolle, dekk med vann ogeventuelt litt hvitvin. Tilsett eventuelt sjalottløk, litt purre og gulrot. Kok opp og la trekke uten lokk i ca 20 min. Ta av skum som danner seg på toppen. Sil kraften og kok den inn til den får en fyldig smak.

Kanskje disse også frister?