Fiskesuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skjær halve av fiskefileten i mindre biter. Skrell og del poteter i terninger. Kok opp kraften og legg i fisk og poteter og la småkoke til potetene er møre. Mos fisk og poteter med en stavmikser til en glatt suppe. Kok opp og tilsett gulrot og persillerot i terninger og kok til grønnsakene er knapt møre. Rør eggeplomme ut i fløte eller rømme og tilsett i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke. Ha i finsnittet purre og resten av fisken i terninger. Varm opp uten at suppen koker. Smak til med salt, pepper, sitronsaft eller eddik. Dryss over finhakket gressløk. Dampede blåskjell og reker kan tilsettes rett før servering. Server med brød og ost eller kryddersmør. Tips: Damping av skjell. Finhakk sjalottløk og surr i litt olje. Tilsett skjell, legg på lokk og la dampe i 3-4 min til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke åpner seg. Fiskekraft: Skyll av fiskeavskjær og legg det i en kasserolle, dekk med vann og ev litt hvitvin. Tilsett ev sjalottløk, litt purre og gulrot. Kok opp og la trekke uten lokk i ca 20 min. Ta av skum som danner seg på toppen. Sil kraften og kok den inn til den får en fyldig smak.