Foliebakt torsk med grønne linser
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ss
olje eller smør1 stk
fennikel8 stk
asparges12 stk
sukkererter1 stk
squash1 ts
salt0.75 ts
pepper, sort og nykvernetGrønne linser
0.5 stk
løk1 ss
olje2 stk
gulrot3 dl
vann eller kraftSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 °C. Del torskefiletene opp i passende serveringsbiter. Rens og del grønnsakene opp i biter, fennikel skjæres i tynne strimler. Smør et dobbelt folieark til hver med olje eller litt smør. Fordel fisk og grønnsaker i foliearkene, dryss over salt og pepper og tilsett litt presset sitron eller tørr hvitvin. Brett/pakk sammen pakkene og legg i et ildfast fat (med skjøten opp) og sett stekeovn ved 225 °C i 15- 20 min. Server med kokte poteter, ris eller grønne linser. Grønne linser Skyll av linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser, gulrøtter i små terninger og vann eller kraft. Kok opp og la trekke i 20-30 min, til de er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper og finhakkede urter.