Fransk lammegryte
Her er en gryte som er skapt for høsten...
Christopher Sjuve
120 minutter
GryterettIngredienser
1.5 kg
fårikålkjøtt3 ss
olje10 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk, finhakket2 dl
rødvin1 stk
tomatboks1 bokser
tomatbønner2 stk
gulrøtter1 ts
salt0.5 ts
pepper1 ts
timian, tørket0.5 l
vann1 stk
laurbærblad1 ts
sukker, eventuelt2 stk
nepe, delt i fireSlik gjør du det:
1. Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.
2. Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time.
3. Tilsett tomatbønner. La alt bli gjennomvarmt.
Server med ferskt brød og/eller ovnsstekte potetbåter.