Fylt lammeside
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
slagside avlam300 g
lammekjøtt, kvernet2 ts
salt0.5 ts
pepper1 stk
paprika, grønn1 stk
paprika, rød1 ts
timian1 stk
eggTil koking:
1 l
vann2 ts
salt1 ts
pepperkorn1 stk
laurbærbladSlik gjør du det:
Skjær slagsiden til så den blir tilnærmet rektangulær. Det avskårne kan kvernes til farsen. Rens og skjær paprika i små terninger. Rør sammen kjøttdeig, salt, pepper, paprika, timian og egg og smør farsen over kjøttsiden av slagsiden. Rull slagsiden fast sammen fra langsiden og surr den jevnt og tett med bomullshyssing. Kok opp vannet, legg rullen i, kok opp, skum av og tilsett salt, pepper og laurbærblad. La rullen trekke under lokk til den er gjennomkokt, ca. 1 time. Server lammerullen varm eller kald med sennep, flatbrød, eventuelt salat.