Fylt oksefilet
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
okse, indrefilet20 g
gorgonzola40 g
sneglerLøkmarmelade:
1 stk
løk1 stk
rødløk2 stk
sjalottløk0.5 dl
rødvinseddik1 dl
rødvin3 dl
glaseSennepssaus:
0.5 stk
løk0.5 stk
gulrot0.25 stk
selleri0.25 stk
purre1 ss
tomatpuré0.5 dl
rødvinseddik2 dl
rødvin0.5 l
oksekraft2 ss
mutard sennepSlik gjør du det:
Fjern alle sener fra fileten og skjær i passe stykker. Skjær en lomme i siden. Del gorgonzolaen, pakk osten inn i et par blader basilikum og legg det inn i oksefileten. Bind et stykke bacon rundt og brun biffen på alle sider i en panne. Hakk sneglene, persillen, hvitløken og hasselnøttene. Fres alt i en panne, smak godt til og legg det på toppen av biffen. Stek biffen ferdig i ovnen i ca 12-15 min 180 ºC. Løkmarmelade: Glase er kraft som er kokt til det får en sirupslignende konsistens. Rens løken og skjær den i båter. Fres den lett, og ha på eddiken. Kok eddiken inn og tilsett rødvinen, kok inn rødvinen til det halve og tilsett glasen. Gi et raskt oppkok og smak til. Tilsett hakket gressløk rett før servering. Sennepssaus: Rens grønnsakene og skjær dem i passe stykker. Fres dem i olje og tilsett krydder og tomatpuré. Hell på eddik og kok den inn. Hell på rødvin og kok inn til det halve. Tilsett kraften og kok til smaken er god. Sil sausen. Paprika i forskjellige farger skjæres i terninger og tilsettes i sausen sammen med sennepen. Smak godt til og blank sausen med usaltet smør, gjerne med litt grapesaft.