Fylte brød

Fylte brød

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

50 g

gjær

0.5 dl

olivenolje

2 ts

salt

0.5 ts

sukker

16 dl

hvetemel

Forslag til fyll:<br>Tomat og fetaostfyll:

1 fedd

hvitløk

200 g

fetaost

Basilikum og hvitløksmør:

1 potte

basilikum

1 fedd

hvitløk

0.5 ts

salt

Oliven og sardellfyll:

1 fedd

hvitløk

0.5 dl

olivenolje

Slik gjør du det:

2-3 brød Løs opp gjæren i det "fingervarme" vannet. Tilsett olje, salt og sukker. Tilsett mesteparten av hvetemelet og arbeid sammen til en glatt smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca 45 min. Gjør klar fyllet (se forslag under). Ta deigen ut på melet bakebord og del i to- tre emner. Kjevle hvert emne ut til rektangel og fordel ønsket fyll over. Rull sammen, vri endene til hver sin kant (tvinn rullen) og legg rullen sammen til en ring eller lag en knute på den. Legg på bakepapirkledt bakepapir, dekk med et klede og la etterheve i ca 30 min. Varm stekeovnen til 250 ºC, senk til 225 og stek brødene på nederste rille i 20-25 min. Avkjøl på rist. Tomat- og fetaostfyll: Finhakk tomatene og tilsett olje, krydder, finhakket hvitløk og finsmuldret fetaost. La gjerne blandingen stå og trekke smak i ½ - 1 time, før den fylles i brødet. Basilikum- og hvitløksmør: Finhakk basilikum og hvitløk og rør inn i mykt smør. Bruk gjerne en hurtigmikser. Oliven- og sardellfyll: Finhakk alle ingrediensene og bland sammen, eller kjør sammen i en hurtigmikser.

Kanskje disse også frister?