Fylte brød
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær6 dl
vann, ca 40 ºC0.5 dl
olivenolje2 ts
salt0.5 ts
sukker16 dl
hvetemelForslag til fyll:<br>Tomat og fetaostfyll:
1 fedd
hvitløk200 g
fetaostBasilikum og hvitløksmør:
1 potte
basilikum1 fedd
hvitløk100 g
smør, mykt0.5 ts
saltOliven og sardellfyll:
200 g
stenfrie oliven1 fedd
hvitløk3 stk
sardell filet0.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
2-3 brød Løs opp gjæren i det "fingervarme" vannet. Tilsett olje, salt og sukker. Tilsett mesteparten av hvetemelet og arbeid sammen til en glatt smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca 45 min. Gjør klar fyllet (se forslag under). Ta deigen ut på melet bakebord og del i to- tre emner. Kjevle hvert emne ut til rektangel og fordel ønsket fyll over. Rull sammen, vri endene til hver sin kant (tvinn rullen) og legg rullen sammen til en ring eller lag en knute på den. Legg på bakepapirkledt bakepapir, dekk med et klede og la etterheve i ca 30 min. Varm stekeovnen til 250 ºC, senk til 225 og stek brødene på nederste rille i 20-25 min. Avkjøl på rist. Tomat- og fetaostfyll: Finhakk tomatene og tilsett olje, krydder, finhakket hvitløk og finsmuldret fetaost. La gjerne blandingen stå og trekke smak i ½ - 1 time, før den fylles i brødet. Basilikum- og hvitløksmør: Finhakk basilikum og hvitløk og rør inn i mykt smør. Bruk gjerne en hurtigmikser. Oliven- og sardellfyll: Finhakk alle ingrediensene og bland sammen, eller kjør sammen i en hurtigmikser.