Glutenfri sjokoladekake
Glutenfri sjokoladekake lager du med denne oppskriften.
Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
2 stk
egg3 dl
sukker3.5 dl
glutenfritt mel2 ts
vaniljesukker1.5 ts
bakepulver2 ss
kakao1.5 dl
soyamelk (eller vanlig)Pynte
1 bokser
hermetiskefersken2 dl
kokosmasseGlasur
200 g
melis2 ts
vaniljesukker1 ss
kakaoSlik gjør du det:
OBS! Når du skal bake glutenfritt, er det viktig at du også sjekker at sjokoladen du bruker, ikke inneholder gluten.
Kake
Visp egg og sukker til en hvit masse, og putt deretter i resten. Miks sammen underveis. La miksmasteren gå i 5 minutter etter at alt er blandet sammen. Hell deretter røren i en langpanne dekket med bakepapir.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter. Vent til kaken er blitt kald før du enten pynter den slik vi har gjort her, eller med sjokoladeglasur.
Glasur
Bland det tørre først, og rør inn soyamelk og smør. Fordel utover kaken, og pynt etter ønske.
Pynt
Rist kokosmasse på varm panne til det er gyllent. Hell sukkerlaken av aprikosene, og finhakk dem. Bland kokosmasse og aprikoser, og fordel blandingen over kaken.