Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Dette er en oppskrift på grove rundstykker med havregryn og sammalt hvete. Og dette blir lekre, grove rundstykker!

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time. Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min. Varm ovnen til 225°C. Pensle med egg eller melk og dryss med frø.
Stek de grove rundstykkene på midterste rille i varm ovn, 225°C i ca 15 min. Avkjøl på rist.
Tips: Sammensatte rundstykker: sett rundstykkene ganske tett sammen på stekebrettet, slik at de vil ese sammen under etterhevingen.
Stek de grove rundstykkene som beskrevet.

Kanskje disse også frister?