Grovt brød med gulrot
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær1 l
vann1.5 dl
finrevet gulrot2 ts
salt2 dl
havregryn2 dl
solsikkekjerner1 dl
linfrø7 dl
grovt sammalt hvete1 l
hvetemelSlik gjør du det:
Rør gjæren ut i litt av det "fingervarme" vannet i en bakebolle. Tilsett resten av vannet og ha i finrevet (skrellet) gulrot, salt, havregryn, solsikkefrø, linfrø og grovt sammalt hvete. Arbeid inn hvetemel til en smidig glatt deig. Dekk til bakebollen og la brødet heve ca 45 min. Ha deigen på et bakebord og kna den godt. Del deigen i to og form til glatte brød. Legg dem i smurte former. Dekk til og la etterheve ca 1 time. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 °C i 45-50 mi. Avkjøl på rist.