Grovt Lysebubrød
Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
100 g
smør1 l
vann100 g
gjær100 g
sukker, brunt5 g
salt1 ts
sukkerkulør100 g
fullkorn300 g
rugmel100 g
sammalt hvete100 g
helkornshvete1500 g
hvetemelSlik gjør du det:
(gir 3 brød) Smelt smøret og løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett salt, brun farin og kornblandingene like etter. Hvetemelet røres i til sist, for å få deigen glatt. Deigen stilles til heving til dobbelt størrelse. Deretter formes 3 stykker à 1100 g, som has i brødformer. Formene skal kunne ta 2 liter. Brødene risses, pensles med egg og drysses med litt hvetemel. Stilles igjen til heving til dobbelt størrelse. Bak brødene i en forvarmet ovn ved 200 ºC i 25 min.