Gulrotsuppe med marinert kalkun
Gulrotsuppa blir bedre med ingefær.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
2 porsjoner
Marinade
1 ss
balsamicoeddik1 ss
honning1 knivsodd
pepperSuppen
2 stk
store gulrøtter2.5 dl
grønnsaksbuljong1 fedd
hvitløk1 ts
ingefær, revet1 ts
kardemomme100 g
mascarponeSlik gjør du det:
Bland marinaden og hell den over kjøttet. La det trekke i minst 2 timer, gjerne natten over.
Rens og skjær gulrøttene i skiver. Kok dem godt møre i grønnsakkraft sammen med hvitløk, løk, ingefær og kardemomme.
Rør inn mascarpone eller crème fraîche og mos det i foodprocessor eller med stavmikser. Smak om det trengs mer salt.
Stek kalkun i 15–20 minutter, kylling ca. 10 minutter, til det er gjennomstekt.
Hell opp suppen og legg kjøttet midt i. Pynt med tynne gulrotstrimler og grønt.