Havregrynsbrød med yoghurt og epler

Havregrynsbrød med yoghurt og epler

Et saftig og smakfullt brød!

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(Gir 2 stk brød)
Varm yoghurt og vann til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken, rør til gjæren er oppløst.
Tilsett olje, salt, honning, kanel om ønskelig, grovrevet eple, havregryn, grov sammalt hvete og nesten alt hvetemelet.
Arbeid sammen i en kjøkkenmaskin i minst 5–6 min eller for hånd i 7–8 min, tilsett mel til passende deig. Den skal være blank og smidig og slippe bakebollen. Ønsker du nøtter, tilsettes de mot slutten og eltes godt inn i deigen.
Dekk til bakebollen og sett til heving på et lunt sted i ca 45 min. Del deigen i to emner, elt og form til avlange eller runde brød.
Pensle med vann eller olje, og rull hvert av brødene i havregryn, legg i smurte former eller på stekebrett. Dekk med klede og sett til etterheving ca 50 min.
Varm stekeovnen til 250 °C, sett inn brødene på nederste rille og senk temperaturen til 200 °C . Steketid 25– til 35 min.
Bank på brødene, har de en ”hul” lyd er de ferdigstekt. Avkjøl på rist .
Er skorpen for myk, avkjøl under klede.

Kanskje disse også frister?