Havregrynsbrød med yoghurt og epler
Et saftig og smakfullt brød!
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
3 dl
yoghurt naturell2 dl
vann50 g
gjær1 ss
rapsolje2 ts
salt1 ss
honning1.5 ts
kanel(kan sløyfes)2 stk
fast og syrligeple1 l
hvetemelSlik gjør du det:
(Gir 2 stk brød)
Varm yoghurt og vann til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken, rør til gjæren er oppløst.
Tilsett olje, salt, honning, kanel om ønskelig, grovrevet eple, havregryn, grov sammalt hvete og nesten alt hvetemelet.
Arbeid sammen i en kjøkkenmaskin i minst 56 min eller for hånd i 78 min, tilsett mel til passende deig. Den skal være blank og smidig og slippe bakebollen. Ønsker du nøtter, tilsettes de mot slutten og eltes godt inn i deigen.
Dekk til bakebollen og sett til heving på et lunt sted i ca 45 min. Del deigen i to emner, elt og form til avlange eller runde brød.
Pensle med vann eller olje, og rull hvert av brødene i havregryn, legg i smurte former eller på stekebrett. Dekk med klede og sett til etterheving ca 50 min.
Varm stekeovnen til 250 °C, sett inn brødene på nederste rille og senk temperaturen til 200 °C . Steketid 25 til 35 min.
Bank på brødene, har de en hul lyd er de ferdigstekt. Avkjøl på rist .
Er skorpen for myk, avkjøl under klede.