Havrekjeks med valgfri smak
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
BakverkIngredienser
Havrekjeks
150 g
smør3 dl
vann3 ss
lønnesirup0.5 ts
salt9 dl
store havre gryn4 dl
hvetemelSmakstilsetninger
3 ts
karve2 dl
finhakkede rosinerSlik gjør du det:
Oppskriften gir ca 60 stk havrekjeks. Smelt smør, tilsett vann og lønnesirup og varm opp til kokepunktet. Hell den varme væsken over havregryn i en bolle og rør sammen. La blandingen svelle 15-20 min. Tilsett salt og hvetemel til en passe fast deig, som eltes sammen på bakebordet og trilles kjevles ut med litt mel. Smakstilsetning: Del deigen opp i så mange deler som du ønsker smakstilsetning. Elt smakstilsetningen godt inn i deigen. Grovt salt drysses på kjeksen før steking. Klem saltet lett ned i kjeksen. Eller elt deigen godt sammen og kjevle og stikk ut til helt vanlige, sprøe havrekjeks. Kjevle ut til ca 3 mm tykkelse og stikk ut kjeks med et glass (som er dyppet i mel). Legg kjeksen på et bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i varm stekeovn ved 200 C i 10-12 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks. Tips: Blir deigen smuldrete i kanten når du kjevler den ut, elt den godt sammen på nytt og tilsett litt mer vann.