Hellefisk i filodeig med parmaskinke og krondill
Oppskrift av: Anders Ellburg
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
egg til pensling4 skiver
parmaskinke360 g
kveitefilet1 stk
finhakket sjalottløk10 g
smør5 cl
hvitvin, tørr50 g
krondill1 dl
kremfløte20 g
lakserognSlik gjør du det:
Svett løken i en rustfri kjele. Tilsett vinen og reduser til halvparten gjenstår. Ha i fløte og krondill og la det stå og småkoke inntil sausen begynner å bli passe tykk (ca 7-8 min). Smak til med salt og pepper. Skjær fisken i det antall biter som du har valgt porsjoner. (Bitene bør være avlange og ca 3 cm tykke.) Pakk så hver fiskebit inn i parmaskinke. Sett så pakken midt på filodeigen, pensle med egg rundt om på deigen, brett inn sidene og rull sammen til en "vårrull". Varm opp oljen til 180 grader (prøv med en bit hvitt brød). Ha et lokk i beredskap i tilfelle oljen skulle ta fyr. Friter fisken gylden, ta opp og la den hvile på kjøkkenpapir i 5 min. Skjær hver pakke i fire skiver og server med sausen og lakserognen.