Hellefisk i filodeig med parmaskinke og krondill

Hellefisk i filodeig med parmaskinke og krondill

Oppskrift av: Anders Ellburg
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Svett løken i en rustfri kjele. Tilsett vinen og reduser til halvparten gjenstår. Ha i fløte og krondill og la det stå og småkoke inntil sausen begynner å bli passe tykk (ca 7-8 min). Smak til med salt og pepper. Skjær fisken i det antall biter som du har valgt porsjoner. (Bitene bør være avlange og ca 3 cm tykke.) Pakk så hver fiskebit inn i parmaskinke. Sett så pakken midt på filodeigen, pensle med egg rundt om på deigen, brett inn sidene og rull sammen til en "vårrull". Varm opp oljen til 180 grader (prøv med en bit hvitt brød). Ha et lokk i beredskap i tilfelle oljen skulle ta fyr. Friter fisken gylden, ta opp og la den hvile på kjøkkenpapir i 5 min. Skjær hver pakke i fire skiver og server med sausen og lakserognen.

Kanskje disse også frister?