Helstekt fylt kylling med urter og sitron, servert på en seng av linser og grønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.4 kg
fersk kylling1 stk
løk2 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, revet skall2 ts
salt0.5 stk
sitron, saften av denLinser
150 g
linser, grønne3 dl
vann2 skiver
sellerirot1 stk
gulrot0.5 stk
purre3 stk
tomat3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt. Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll inn i kyllingen med godt skylte friske urter. Bind bena samen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.Legg kyllingen i ildfast fat og stek varm stekeovn, 160 ºC i ca 1 1/4 time. Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. Server med linsesalat Linser: Skyll linsene i kaldt vann. Kok møre i vann i 20-30 min. Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min. Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat). Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron og olivenolje.