Helstekt ørret med potetskiver

Helstekt ørret med potetskiver

Oppskrift av: Jamie Oliver
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

med saus av crème fraîche, valnøtter og pepperrot Ørret er en fantastisk og lett tilgjengelig fisk. Kombinasjonen av pepperrot, valnøtter og crème fraîche er helt utrolig til ørret, men også til okse- og lammekjøtt. Tørk potetskivene med kjøkkenpapir og pensle dem lett med olivenolje. Dryss på salt og pepper og legg skivene i et enkelt lag i en stor ildfast form. Sett formen lavt i stekeovnen og stek potetene ved 240 °C i ca. 15 minutter, til de er sprø og gylne. I mellomtiden tørker du ørreten med kjøkkenpapir og skjærer skrå snitt i hver fisk med en skarp kniv. Dette gjør at varmen og krydderet trenger inn i fisken. Gni fisken med olivenolje og salt og pepper. Vil du ha ekstra smak, kan du fylle fisken med duftende urter. Selv bruker jeg gjerne timian pluss noen sitronskiver. Stek fisken i stekepanne i ca. 12 minutter, til den er sprø og gyllen. Mens fisken og potetene stekes, lager du sausen. Fersk pepperrot, som du bør skrelle og rive like før du bruker den, er det beste, men du kan også bruke hermetisk pepperrot på glass. Ikke fullt så heftig, men godt lell. Bland pepperroten med crème fraîche i en bolle. Tilsett valnøtter, salt og pepper, og smak til med litt sitronsaft. Server fisken og potetene med en stor klatt crème fraîche-saus. En grønn salat, litt brød med smør og et glass øl er ypperlig tilbehør.

Kanskje disse også frister?