Helstekt røye eller ørret med urter
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
Røye ellerørret100 g
smør, mykt1 stk
sitron, revet skallAgurksalat
1 stk
slangeagurk, i skiver0.75 ts
salt1 ss
olje0.75 ss
eddik0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 ts
sukker, ev. sennepSlik gjør du det:
Rens og fileter fisken. Behold skinnet på filetene men plukk bort alle ben. Bland sammen smør, urter, sitronskall, salt og pepper, Fordel blandingen utover fiskefiletene og legg den andre fileten over,(hale mot hode). Knyt sammen med bomullstråd med 2-3 cm mellomrom. Pensle med litt olje og stek i panne eller på grill ca 10 min på hver side. La fisken hvile i 10 min. Fjern hyssingen og server med nykokte poteter og agurksalat. Agurksalat Skyll agurken og fjern eventuelt skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker eventuelt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.