Helstekt røye eller ørret med urter

Helstekt røye eller ørret med urter

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens og fileter fisken. Behold skinnet på filetene men plukk bort alle ben. Bland sammen smør, urter, sitronskall, salt og pepper, Fordel blandingen utover fiskefiletene og legg den andre fileten over,(hale mot hode). Knyt sammen med bomullstråd med 2-3 cm mellomrom. Pensle med litt olje og stek i panne eller på grill ca 10 min på hver side. La fisken hvile i 10 min. Fjern hyssingen og server med nykokte poteter og agurksalat. Agurksalat Skyll agurken og fjern eventuelt skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker eventuelt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.

Kanskje disse også frister?