Hjortebiff med tyttebærsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Del fileten i biffer a ca 200 g. La biffene ligge fremme på benken og bli litt temperert før de stekes. Surr bacon rundt hver biff, fest med en tannstikker (uten mentolsmak!) eller knyt bomullstråd rundt. Varm nøytral olje i en stekepanne, tilsett smør og la det bruse og bli nøttebrunt før biffene legges i pannen. Stek biffene 2-3 min på hver side, dryss over salt og pepper. Ta opp biffene og la dem hvile mens sausen lages. Kok ut stekepanne med fløte. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la trekke i 5-7 min. Smak til. Server biffene med kokte eller stekte poteter og rosenkål. Oppskriften er hentet fra kokeboken "Skrubbsulten" av Børge Ousland.