Hjortestek
Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
1.5 kg
benfri, surret hjort estek2 ts
salt1 ts
pepper2 ts
hakket timian1 stk
løk1 stk
gulrot1 stk
tykk skive sellerirot1 ts
einebær5 dl
kraft eller vann1 ss
maisenna1 dl
seterrømmeSlik gjør du det:
I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør. Legg det på rist over langpannen. Hell litt vann i langpannen og legg i grovdelte grønnsaker. Stek kjøttet til kjernetemperatur 58°. Ta det ut og la det hvile. Sil sjyen fra langpannen og tilsett kraft eller vann. Kok opp, smak til med gelé, salt og pepper og jevn sausen med maisenna. La den koke i et par minutter. Rør eventuelt inn seterrømme (kan sløyfes) før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med sausen, poteter og grønnsaker, samt rørte tyttebær.