Høstsmørbrød med soppstuing og skinke
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
350 g
skogsopp, blandet3 stk
sjalottløk2 ss
smør1 beger
rømme eller crème fraîche3 stk
vårløk1.5 dl
tyttebær4 skiver
brød, grovt1 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Begynn med å steke skinke. Varm stekeovnen til 250 ºC. Legg skinke skivene på et bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i varm stekeovn i ca 5 min til skinken er sprø og tørr. Legg skinkeskivene over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett trekkes ut. Pensle brødskivene med olivenolje og legg på stekebrettet skinken ble stekt på. Stek i varm stekeovn i 5-6 min til skivene er sprø. Del et fedd hvitløk i to og gni over brødskivene. Del sopp i båter/biter og finhakk sjalottløk og stek i smør i en varm stekepanne til soppen er gyllen og soppvæsken er kokt inn. Tilsett rømme/ crème fraiche og kok opp. Finsnitt vårløk og ha i stuingen og smak til med soyasaus, salt og pepper. Rett før servering rør inn tyttebær. Anrett soppstuingen på de stekte skivene og avslutt med sprøstekt skinke og litt grønn salat. Rens og skjær soppen i biter. Stek i panne fuktighet er borte, tilsett smør og stek videre i ca 5 min. Drys over mel, rør om og spe med buljongen. Kok opp og la trekke i 5-6 min. Rør inn sennep og fløte. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og finhakket dill rett før servering. Fyll i butterdeigkistene (kan ev tilsettes rensede reker rett før servering).