Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn
En nydelig fromasjkake som passer godt til anledninger, som for eksempel 17. mai.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
200 g
mandler200 g
sukker2 stk
egg1 ss
bakekakao1 stk
appelsin, finrevet skallFyll
200 g
kokesjokolade, hvit3 stk
eggeplomme4 dl
kremfløtePynt
100 g
jordbær100 g
blåbær100 g
kokesjokolade, hvitSlik gjør du det:
Bunn: Mal eller finhakk mandlene. Pisk sammen sukker og egg. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen på nederste rille på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøl på rist, i formen. Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå ca 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres. Pynt: Legg jordbær i skiver rundt, så blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.