Indisk-inspirert kyllingsuppe med eple og karri
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk5 cm
ingefær, fersk0.5 stk
chili, rød3 stk
gulrot1 ss
karri1 l
vanntilsatt:2 stk
hønsebuljongterning2 dl
tørre rødelinser300 g
strimletkyllingfilet3 dl
matfløte1 stk
stort, syrligepleSlik gjør du det:
Rens og finhakk løk, ingefær og chili og surr i litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett revet gulrot og karri og spe med hønsebuljong. Tilsett godt skylte linser. Kok opp og la trekke i 4-5 min. Del kyllingfilet i tynne strimler og legg i gryta, tilsett matfløte og kok opp. La trekke videre i 6-8 min til linsene er kokte. Tilsett revet eple og la trekke med de siste 3-4 min. Smak til med salt, pepper, rikelig med hakket koriander og 1-2 ts saft av sitron eller lime og eventuelt ørlite sukker. Server med nanbrød. Stek brød i stekeovnen etter anvisning på pakken. Pensle de stekte brødene på begge sider med smeltet smør.