Kyllingwok med høstens grønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kyllingfilet5 cm
ingefær, revet2 fedd
hvitløk2 stk
pastinakk2 stk
jordskokk150 g
brokkoli4 stk
vårløk8 stk
forvellede bønner1 stk
paprika2 stk
nepe1 dl
hønsekraft2 ss
chilisaus, søt1 ss
soyasaus, lysSlik gjør du det:
Skjær kylling i tynne strimler og tørk det godt på kjøkkenpapir. Rens og riv frisk ingefær og del hvitløk i tynne skiver. Rens og del resten av grønnsakene i tynne strimler (brokkoli i små buketter). Varm olje til den er god og varm i en wok eller vid stekepanne (litt mer olje i stekepannen). Stikk en trepinne i oljen og det skal frese rundt pinnen. Legg i kyllingkjøttet og rør mens du steker det i 2-3 min. Tilsett revet ingefær og hvitløk og stek videre i ca 1 min. Legg kyllingen over i et serveringsfat. Ha mer olje i wokpannen og varm opp. Legg i tynne strimler av pastinakk og jordskokk og rør mens du steker det i ca 1 min. Tilsett brokkolibuketter og grønne bønner og stek videre i ca 1 min. Tilslutt tilsettes vårløk, paprika og neper og får steke i ca 1 min før kraft, chili og soyasaus tilsettes. Kok opp og la trekke til grønnsakene er knapt møre. Tilsett kyllingkjøttet og smak til. Server med nudler eller ris. Tips: Rens bønnene og forvell dem i kokende lettsaltet vann i 2 min. Avkjøl i iskaldt vann. Tørk bønnene godt i kjøkkenpapir.