Skinnstekt torsk
Servereres med smakfullt tilbehør i form av grønne linser, soya- og ingefærsmør og jordskokkpuré.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet med skinnKokte grønne linser
2.5 dl
puylinser(grønne linser)1 ss
smør2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk4 dl
vann+2 stk
hønsebuljongterning3 stk
tomat1 ss
smør(kan sløyfes)Soya- og ingefærsmør:
100 g
smør1 fedd
hvitløk1 stk
sjalottløk0.5 dl
soyasausJordskokkpuré:
4 stk
jordskokkpuré2 ss
smør1 dl
fløteSlik gjør du det:
Begynn med linsene. Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr mykt i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper , finhakket tomatkjøtt ( uten innmat) og ev 12 ss smør. Soya- og ingefærsmør: Brun smøret i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent. La finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og finhakket frisk ingefær surre med mot slutten. Bland inn soyasaus og eventuelt 12 ss finhakket frisk persille. Smøret bør ikke koke. Jordskokkpuré: Skrell, del i biter og kok jordskokken mør i vann. Hell av kokevannet og mos jordskokken med smør og litt fløte. Smak til med salt og pepper. Skinnstekt torsk: Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og stek fisken med skinnsiden ned i 45 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett på skinnsiden opp og stek ved 180 °C i 34 min til fisken blader seg.