Skinnstekt torsk

Skinnstekt torsk

Servereres med smakfullt tilbehør i form av grønne linser, soya- og ingefærsmør og jordskokkpuré.

Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med linsene. Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr mykt i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper , finhakket tomatkjøtt ( uten innmat) og ev 1–2 ss smør. Soya- og ingefærsmør: Brun smøret i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent. La finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og finhakket frisk ingefær surre med mot slutten. Bland inn soyasaus og eventuelt 1–2 ss finhakket frisk persille. Smøret bør ikke koke. Jordskokkpuré: Skrell, del i biter og kok jordskokken mør i vann. Hell av kokevannet og mos jordskokken med smør og litt fløte. Smak til med salt og pepper. Skinnstekt torsk: Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og stek fisken med skinnsiden ned i 4–5 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett på skinnsiden opp og stek ved 180 °C i 3–4 min til fisken ”blader” seg.

Kanskje disse også frister?