Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt
Oppskrift av: Caroline Hofberg
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
kjøttdeig2 stk
chorizopølse1 stk
løk2 stk
hvitløksfedd2 stk
paprika, rød1 ss
olivenolje1.5 ts
paprikapulver1 bokser
tomater, hakkede1 stk
buljongterning1 dl
vann1 bokser
bønner, hvite0.5 ts
sambal oelek1 ts
saltAvokadoyoghurt
2 stk
avokado er1 ss
sitronsaft1 stk
hvitløksfedd1 dl
yoghurt naturell1 dråpe
tabasco1 knivsodd
saltSlik gjør du det:
Kjøttgryte
Skjær pølsen i små terninger eller strimle pølse som er skåret i skiver. Hakk løk og hvitløk, rens og skjær paprikaene i terninger.
Brun kjøttdeig, pølse, løk, hvitløk og paprika i olje. Rør inn paprikapulver mot slutten.
Tilsett tomater, buljongterning og vann og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
Spyl bønnene i kaldt vann og la dem renne av. Rør dem i gryten og la den koke videre et pr. minutter.
Smak til med sambal oelek eller karri og salt.
Dryss over hakket koriander og server avokadoyoghurt og brød til.
Avokadoyoghurt
Mos avokadokjøttet med sitronsaft og rør inn de øvrige ingrediensene. Smak til med tabasko og salt.