Kylling spesial
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
Slik gjør du det:
Gjest i Wenches kjøkken, Mattis Gulbrandsen, 14 år. Han gir ut kokeboka "Helt chef" på Kagge Forlag. Oppskriften er for 4 porsjoner. Surr en baconskive rundt hver kyllingfilet, press den hardt rundt slik at den sitter på under steking. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje eller rapsolje på sterk varme. Krydre med paprikapulver, salt og pepper på begge sider av kyllingen. Kyllingen er ferdig brunet når den har fått en fin, gyllen farge. Skrell og kutt opp gulrøtter i tynne, lange skiver og legg det som et lag i en ildfast form. Legg kyllingfiletene over gulrøttene. Ta blomstene av brokkolien og kok dem i 1 minutt i en kjele. Legg de ferdigkokte brokkoliblomstene rundt kyllingene. Legg tynne skiver med ridderost over kyllingen og brokkolien, og dryss over cashewnøtter eller pinjekjerner. Stekes i ovn på 200 grader i 25-30 minutter. Pass på at kyllingen er gjennomstekt - altså helt hvit inni. Vri: Det er veldig godt å smøre pesto under osten på kyllingfiletene før kyllingen settes i ovnen. Vri: For å gjøre retten enklere kan du droppe bacon, cashewnøtter og/eller ridderost. Det er fritt frem med andre grønnsaker og nøtter i retten, prøv deg frem.