Clotildes terrin med kalvekjøtt og ricotta
Denne terrinnen har ingen angret på at de laget.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
Form og paiIngredienser
100 g
skinke150 g
ricotta50 g
parmesan, nyrevet2 stk
egg4 ss
friskeurter, hakket1 ts
salt2 klype
muskatSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland sammen ricotta, egg, muskat, salt og pepper. Ha i kjøttet, urtene og parmesan. Bland alt godt med en gaffel.
Smør en brødform med smør. Ha i kjøttblandingen. Sett på lokket til formen (om du har ett, eller bruk folie). Bak den i ovnen i 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen (ikke skru ovnen av) og fjern lokket/folien. Terinnen skal være lys på farge, sunket litt sammen, være fast om du kjenner etter med fingeren og saftene skal være klare. Dersom det ikke tilfelle, sett den tilbake i ovnen i ytterligere 5-10 minutter.
Ta ut terrinen fra formen og sett den på et bakebrett. Sett den tilbake i ovnen i 20 minutter. Vend på den noen ganger slik at den alle sider blir gylne.
Den kan serveres varm med en gang, men det er bedre å kjøle den ned, pakke den i folie eller plast og la den hvile en dag eller to i kjøleskap. Da får smakene utvikle seg.
Når den serveres, del terrinen opp i skiver og spises kald eller i romtemperatur med salat. Eventuelt, del den i terninger og spis den som fingermat, kanskje med tannpirkere og cherrytomater og små biter med ost.