Hopp til hovedinnhold

Ricotta

Ricotta

Erik Hannemann

Ricotta er et italiensk melkeprodukt. Navnet ricotta kommer fra det latinske ordet recocta, kokt en gang til. Ricotta omtales ofte som en ost, eller mykost, men er per definisjon ikke en ost. Det skyldes at ricotta ikke lages av ostestoffet i melka, kasein, men av avfallsproduktet myse. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Den har en mild, søtlig smak når den er fremstilt av fersk, søt myse. Ricotta har tradisjonelt blitt framstilt av myse fra produksjon av mozzarella. Den brukes i både desserter og i flere klassiske pastaretter.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

6.2 g (16 %)

Fett

29 g (76 %)

Karbohydrat

2.7 g (7 %)

Alle næringsstoffer

Vann

60 g

Kilojoule

1224 kJ

Kilokalorier

297 kcal

Protein

6.2 g

Fett

29 g

Mettet

18.8 g

Trans

1 g

Enumettet

6.6 g

Flerumettet

0.6 g

Kolesterol

78 mg

Karbohydrat

2.7 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

2.7 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

238 µg

Beta-karoten

183 µg

Vitamin A

253 RAE

Vitamin D

0.1 µg

Vitamin E

0.5 alfa-TE

Tiamin

0.03 mg

Riboflavin

0.16 mg

Niacin

0.1 mg

Vitamin B6

0.03 mg

Folat

7 µg

Vitamin B12

0.4 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

84 mg

Jern

0 mg

Natrium

510 mg

Kalium

110 mg

Magnesium

9 mg

Sink

0.7 mg

Selen

3 µg

Kobber

0.06 mg

Fosfor

100 mg

Vi har 14 oppskrifter med Ricotta