Ingefær

Ingefær

Erik Hannemann

Ingefær kraftig stengelknoll. Må renses ved å skrape eller skrelle bort det ytterste laget. Syrlig, frisk smak. Fersk ingefær kan presses i hvitløkpresse eller rives i rivjern for å brukes i matlaging. Ingefær kan også brukes i tørket form. Ingefær inneholder to tl tre prosent eterisk olje og tre til fem prosent fett. Den er rik på mineraler, karbohydrater og fiber. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.7 g (14 %)

Fett

0.7 g (5 %)

Karbohydrat

9.5 g (79 %)

Alle næringsstoffer

Vann

86 g

Kilojoule

232 kJ

Kilokalorier

55 kcal

Protein

1.7 g

Fett

0.7 g

Mettet

0.2 g

Trans

0 g

Enumettet

0.1 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

9.5 g

Stivelse

6.4 g

Mono+Disakk

3.1 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.3 alfa-TE

Tiamin

0.02 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.8 mg

Vitamin B6

0.16 mg

Folat

11 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

4 mg

Kalsium

17 mg

Jern

0.6 mg

Natrium

11 mg

Kalium

330 mg

Magnesium

35 mg

Sink

0.4 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.07 mg

Fosfor

27 mg

Vi har 207 oppskrifter med Ingefær