Jambalaya (ris med sjømat)
Oppskrift av: Craig Whitson
30 minutter
RisrettIngredienser
6 porsjoner
3 ss
olje4 dl
hakketløk3 dl
hakket stangselleri2 dl
hakket grønnpaprika2 fedd
hvitløk, finhakket1 bokser
hakkedetomater5 dl
kyllingkraft1 dl
hakketvårløk2 stk
laurbærblad20 stk
scampi, tint og skrelt100 g
reker, pillede100 g
krepsehalerSlik gjør du det:
Fin et god cajunkrydder og bruk til å smake til.
1. Varm oljen i en panne på middels varme.
2. Fres skinke og pølse i ca. 5 minutter. Hell skinken og pølsene over i en ildfast form.
3. Ha løk, stangselleri, grønn paprika og litt av krydderblandingen i pannen. La det frese i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i den ildfaste formen. Oppskrift på cajun-krydderblanding
4. Ha litt mer olje i pannen og fres kyllingbitene og hvitløk med litt av krydderblandingen i 3 minutter.
5. Hell over i formen.
6. Hell tomatene og kraften i formen.
7. Rør i vårløk og ris og tilsett laurbærblad.
8. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek i ovnen til risen er klar (ca. en halv time)
9. Ha i scampi og la dem steke med de siste 10 minuttene. Rør resten av sjømaten godt inn i jambalayaen rett før du serverer den.
10. Fjern laurbærene og server.
Oppskriften er hentet fra "Far heter Daddy" av Craig Whitson (Gyldendal Fakta 2003)