Risotto Carbonara
Dag Tjersland har laget denne varianten av to klassikere.
Oppskrift av: Dag Tjersland
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 ss
olivenolje200 g
risottoris1 stk
finhakket sjalottløk1 dl
hvitvin7 dl
Grønnsaker1 dl
hvitvin75 g
Fersk revet parmesanSlik gjør du det:
Varm oljen på middels varme i en stor kjele. Ha i risen og fres den under omrøring i 1 minutt. Den skal ikke bli brun, bare blank.
Tilsett sjalottløk og 1 ts salt og rør sammen.
Hell på hvitvin og kok under opprøring til den er absorbert av risen. hell på 4 dl varm grønnsakkraft, kraften skal dekke risen, kok til kraften er absorbert. Rør ofte.
Spe med varm kraft i flere omganger. Risen skal kokes i ca 13. minutter, til den er al dente (med en liten hard kjerne). Ta riskjelen av plata.
tilsett kaldt smør og rør det inn i risen. Tilsett parmesan og venn sammen.
Rør til risottoen har en kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Legg risottoen midt på tallerkenen. Den skal være så fuktig at den flyter utover når du dreier på tallerkenen med kraftig håndbevegelse.