Kald laks med grønnsaksalsa
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 l
vann1 ts
salt0.5 stk
sitron2 stk
laurbærblad8 stk
helt pepper kornGrønnsaksalsa
1 skiver
kålrot eller tilsv. mengde gulrot1 stk
stangselleri i terninger1 stk
eple i terninger0.5 stk
slange agurk i terninger4 stk
reddik i terninger4 ss
vinaigretteTilbehør
Slik gjør du det:
Kok opp vannet med salt, sitron og krydder. Legg laksen i og la den trekke, ikke koke, i noen minutter. Ta den opp og server den varm eller la den avkjøle i kraften og server den kald. Kok gulrot eller kålrot og selleri 5 minutter. Avkjøl og bland med eple, agurk og reddiker. Drypp litt vinaigrette dressing over grønnsakene. Server laksen varm eller kald med rømme, kokte poteter og grønnsaksalsaen.