Karriris med kylling, reker og ananas
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet4 ss
smør0.75 ts
salt2 stk
løk7.5 dl
grønnsaksbuljong0.5 ts
salt1 stk
squash2 stk
paprika12 stk
sukkererter4 stk
ananaslake400 g
reker med skallSlik gjør du det:
Del kyllingfiletene opp i strimler og brun i smør eller olje i en panne med høye kanter. Dryss over salt og ta dem opp. Smelt halve av smøret i pannen, tilsett karri og la det surre uten å bli brent. Tilsett ris og løk i båter, og hell i buljong under omrøring. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Rens og del squash, paprika og sukkererter i biter, og tilsett i pannen når det er 8-10 min igjen av trekketiden. Tilsett om nødvendig mer buljong. Smak til med salt og ev mer karri. Del ananas i biter og tilsett i pannen sammen med kyllingen, og la trekke med de siste 2-3 min til alt er gjennomvarmt. Reker tilsettes rett før servering. Server med brød og yoghurt naturell.