Kjøttboller (i verdensklasse)
Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
0.5 kg
kjøttdeig3 skiver
brød, skorpen fjernet2 stk
egg2 fedd
hvitløk3 ss
parmesan, nyrevet2 ss
persille3 ss
pinjekjerner3 ss
rosinerSlik gjør du det:
Legg brødet i kaldt vann 4-5 minutter.
Pisk eggene i en stor bolle. Knus hvitløkfeddene og ha dem i bollen sammen med kjøttdeig, parmesan, persille, pinjekjerner, rosiner, salt og pepper.
Klem ut vannet av brødet (bruk hendene) og ha det i bollen. Bland ingrediensene grundig slik at brødet fordeler seg jevnt.
Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha. Noen lager bare 12 stykker (kjøttkake-størrelse), mens andre lager 24 stykker (på størrelse med store "svenske" kjøttbullar).
Stek dem i smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.