Kjøttkaker i brun saus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig1 ts
salt4 skiver
brød3 dl
vann eller melk0.75 ts
pepper0.25 ts
ingefær0.25 ts
muskatBrun saus
2 ss
smør4 ss
hvetemel7 dl
vann2 stk
buljongterningFurulysalat
0.25 stk
hodekål2 stk
gulrot1 stk
eple4 stk
svisker, stenfrie1 dl
hasselnøtterDressing
4 ss
sitronsaft2 ss
vann2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Smelt smør og la det bli lysebrunt i en gryte, tilsett hvetemel og rør til blandingen blir nøttebrun. Trekk gryten vekk fra platen og tilsett halvparten av vannet, mens du rører godt. Tilsett resten av vannet og buljongterningene under omrøring. Kok opp og la sausen trekke et par min. Smak til med pepper. Skjær brødskiver uten skorpe i terninger, legg i en bolle og hell over melk eller vann og la trekke ca 5 min. Rør kjøttdeigen seig med salt. Tilsett den oppbløtte brødblandingen og krydder i kjøttdeigen. Rør godt sammen til en litt seig farse. Form til runde kaker i hånden med hjelp av en skje dyppet i kaldt vann. Stek pent brune på hver side i panne med smør. Legg kjøttkakene over i sausen og la trekke i 10-15 min til de er gjennomkokte. Furulysalat Skjær vekk den grove stilken på kålen og finsnitt resten av kålen. Skrell og riv opp gulrot og riv eple med skallet på. Bland alt sammen med grovhakkede nøtter. Rør sammen dressing, smak til og hell over kålblandingen. Oppskrift: Løkkeberg skole, Bærum