Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus
Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
Kjøttkakene
400 g
kjøttdeig2 skiver
brød, vanlig eller loff1 ts
salt1 stk
egg0.5 ts
ingefær0.5 ts
muskat0.5 dl
melk1 stk
løkSaus
2 ss
mel3 ss
smør1 dl
fløte1 ts
sukkerkulør1 stk
buljongterning2 stk
gulrøtter6 stk
mandelpoteterSlik gjør du det:
Kjøttkakene
Skjær av skorpene på brødskivene. Legg dem i bløt i vann i tre, fire minutter. Klem ut mesteparten av vannet. Ha brød og kjøttdeigen i en bolle med salt. Knekk i egget og ha i ingefær, muskat og melk. Kna deigen godt med hendene til den blir enkel å forme til kjøttkaker. Skjær løken i skiver. Ha løk og kjøttkakene i rikelig med smør og stek dem gylne, ca 6-7 minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.
Saus
Smelt smøret og ha i mel. La det putre under omrøring i ca ett minutt. Ha i fløte og la det koke opp under omrøring. Spe med litt og litt vann (la det koke opp mellom hver gang du har i vann) til du får ønsket konsistens. Ha i buljongterning og sukkerkulør. Ha i stekesyen fra stekepannen med kjøttkakene. Smak til med salt og pepper. Skrell poteter og gulrøtter. Del opp gulrøttene i staver. Kok poteter og gulrøtter møre (og vend gjerne gulrøttene i litt smør). Server kjøttkakene med brun saus, grønnsaker og stekt løk.