Klippfisk i langpanne

Klippfisk i langpanne

Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 175 °C. Vann ut klippfisken i rikelig med kaldt vann i ca. 36 timer. Skift vann to-tre ganger. Utvannet klippfisk sveller til omtrent det dobbelte. Skjær fisken i porsjonsstykker. Plukk hvitløkbåtene fra hverandre og rens dem. Lgg alt lagvis i langpannen. Visp sammen tomatsaft og olje og hell det i langpannen. Dryss pinjekjerner på toppen. Bak retten midt i ovnen ved 175 grader i ca 1 time. Server klippfiskretten fra langpannen med brød og eventuelt salat til. På spansk og portugisisk vis drikkes det rødvin til. Tips: Til en rett som denne bruker vi en mild og rimelig olivenolje. De dyre extra virgin-oljene bruker vi til dressinger og til å dryppe kald over ferdig kokt mat. Som en erstatning for olivenolje kan du bruke rapsolje, som har nøytral smak og er rik på enumettet fett.

Kanskje disse også frister?