Klippfisk i langpanne
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
klippfisk8 stk
poteter3 stk
løk, i skiver2 stk
hvitløk1 stk
rød paprika i strimler1 stk
gul paprika i strimler1 stk
grønn paprika i strimler2 stk
rød chili, finhakket1 dl
pinjekjerner2 dl
olivenolje5 dl
tomat saftSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 175 °C. Vann ut klippfisken i rikelig med kaldt vann i ca. 36 timer. Skift vann to-tre ganger. Utvannet klippfisk sveller til omtrent det dobbelte. Skjær fisken i porsjonsstykker. Plukk hvitløkbåtene fra hverandre og rens dem. Lgg alt lagvis i langpannen. Visp sammen tomatsaft og olje og hell det i langpannen. Dryss pinjekjerner på toppen. Bak retten midt i ovnen ved 175 grader i ca 1 time. Server klippfiskretten fra langpannen med brød og eventuelt salat til. På spansk og portugisisk vis drikkes det rødvin til. Tips: Til en rett som denne bruker vi en mild og rimelig olivenolje. De dyre extra virgin-oljene bruker vi til dressinger og til å dryppe kald over ferdig kokt mat. Som en erstatning for olivenolje kan du bruke rapsolje, som har nøytral smak og er rik på enumettet fett.