Klippfisk med asparges
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 dl
ris6 fedd
hvitløk1 dl
olivenolje200 g
blomkålbuketter6 stk
tomat i terninger6 stk
vårløk i små biter400 g
aspargesSlik gjør du det:
Skjær klippfisken i serveringsstykker. Press hvitløkbåtene flate uten at de går i stykker. Varm opp olivenolje og la hvitløken surre noen minutter i oljen, så olje får smak av hvitløk. Ta ut hvitløken og stek klippfisken i den varme hvitløkoljen. Stek fisken til den er pent brun på begge sider og gjennomstekt. Legg fisken over på et fat og hold den varm. Stek så brokkolibukettene og den kokte risen sammen i oljen. Bland tomater og vårløk og smak til med litt salt og pepper. Kok asparges i vann med litt salt. Server klippfisken sammen med risblandingen, tomatene og den nykokte aspargesen.