Kongelig lam

Kongelig lam

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 kg

lam

Fyll

2 fedd

hvitløk

150 g

tomater

1.5 ts

ingefær

2 ss

olje

1.5 ts

gurkemeie

1 ts

salt

250 g

lam

Til garnityr

3 fedd

hvitløk

Slik gjør du det:

Ben ut lammelåret. Finhakk hvitløk, tomater og ingefær. Varm olje i en stekepanne tilsett hvitløk og la det frese ca 1 min uten å bli brent. Tilsett spisskum. Tomater, ingefær, gurkemeie, salt og chilipulver. Kok opp og la trekke ca 3 min. Ha kvernet kjøtt og rør / til kjøttdeigen smuldrer seg opp og blir stekt, ca 5 min. Tilsett erter, garam masala og frisk koriander. Avkjøl litt og fyll den stekte kjøttdeigen inn i lammelåret, surr med bomullstråd. La noen små snitt på toppen av lammelåret og stikk inn nellikspiker og hvitløk. Pensle lammelåret med olje og stek ved lav temperatur 125 ºC i 5-6 timer. Øs kjøttet med stekesjyen under stekingen. Server med ris, naan, poteter og grønnsaker. Tips: Beregn ca 200 g kjøtt uten ben og ca 250 g kjøtt med ben pr person Oppskrift hentet fra boke og DVD: "Indisk mat på norske fat" av Niru Kumra.

Kanskje disse også frister?