Kongelig lam
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
2 kg
lamFyll
2 fedd
hvitløk150 g
tomater1.5 ts
ingefær2 ss
olje1 ts
spisskum, malt1.5 ts
gurkemeie1 ts
salt1.5 ts
chilipulver250 g
lam50 g
erter, frosne1 ts
garam masalaTil garnityr
3 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Ben ut lammelåret. Finhakk hvitløk, tomater og ingefær. Varm olje i en stekepanne tilsett hvitløk og la det frese ca 1 min uten å bli brent. Tilsett spisskum. Tomater, ingefær, gurkemeie, salt og chilipulver. Kok opp og la trekke ca 3 min. Ha kvernet kjøtt og rør / til kjøttdeigen smuldrer seg opp og blir stekt, ca 5 min. Tilsett erter, garam masala og frisk koriander. Avkjøl litt og fyll den stekte kjøttdeigen inn i lammelåret, surr med bomullstråd. La noen små snitt på toppen av lammelåret og stikk inn nellikspiker og hvitløk. Pensle lammelåret med olje og stek ved lav temperatur 125 ºC i 5-6 timer. Øs kjøttet med stekesjyen under stekingen. Server med ris, naan, poteter og grønnsaker. Tips: Beregn ca 200 g kjøtt uten ben og ca 250 g kjøtt med ben pr person Oppskrift hentet fra boke og DVD: "Indisk mat på norske fat" av Niru Kumra.