Koteletter og pasta med saus av soltørkede tomater
Christopher Sjuve
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kam kotelett4 ss
olivenPastasaus med soltørkede tomater
1 ss
smør2 ss
hakket sjalottløk2.5 dl
fløte2.5 dl
hvitvin eller sider8 stk
halve soltørkede tomater60 g
parmesan, nyrevet1 ss
maisenna0.25 ts
pepper0.25 ts
saltSlik gjør du det:
Du kan skjære bort noe av fettranden før steking hvis du syns det ser bedre ut slik. Men koteletten smaker bedre når den stekes med fettet på - og husk at fettet smelter ut når du steker. Dessuten - fettet kan lett skjæres bort etter steking. Stek kotelettene 2-3 minutter på hver side på middels varme. Kok pasta etter anvisning på pakken. Lag en pastasaus. Smelt smør i en kasserolle og surr løken til den blir blank. Tilsett fløte og vin og la sausen koke opp. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett under omrøring. La sausen koke opp på nytt og tilsett parmesan og soltørkede tomater skåret i strimler. Smak til med salt og pepper. Bland ferdigkokt pasta med sausen og server med de nystekte kotelettene. Topp det hele med hvitløk og oliven. Server med godt brød.