Krydret svinefilet på spidd
Svinekjøtt blir godt med dette krydderet.
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.25 dl
olivenolje3 ss
spisskum, malt2 ss
koriander, malt1 ss
paprikapulver1.5 ts
kajennepepper1 ts
gurkemeie1 ts
oregano, tørket1 ts
salt2 ss
hakket ferskhvitløk0.5 dl
sitronsaftSlik gjør du det:
Ha olje, spisskum, koriander, paprikapulver, kajennepepper, gurkemeie, oregano, salt og pepper i en stekepanne og la trekke på svak varme i 3-4 min (uten å bli brent). Avkjøl krydderblandingen til romtemperatur. Legg biter av svinekjøtt i krydderblandingen. Tilsett finhakket hvitløk, persille og sitronsaft og vend om. Dekk bollen med plast og la kjøttet stå og trekke smak i romtemperatur i 2-3 timer eller natten over i kjøleskapet. Træ kjøttet på spidd og stek eller grill i stekepanne, stekeovn eller på grill . Server med sitronbåter.