Kveite med godt tilbehør
Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Del paprikaen i fire, fjern det hvite. Legg paprikaen med skinnsiden opp på et stekebrett og sett det øverst i ovnen. Sjekk etter 10-15 minutter. Når paprikaen blir svart i skinnet tar du den ut. Fjerne det svarte og sett paprikaen til side.
Senk ovnstemperaturen til 160 grader.
Fjern skallet fra hvitløkfeddene. (Det er lettere om du koker dem i to minutter og legg dem i kaldt vann først). Stek dem i olje på lav temperatur i ca 10-15 minutter. De må ikke svi seg.
Hakk paprika og hvitløk. Bland inn hakket persille og hell over litt olje, salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.
Ha litt olje i en ildfast form. Legg i kveiteskivene og bak i ovnen i ca 20 minutter (du kan bruke steketermometer - fisken er ferdig på 50-60 grader).
Legg paprikablandingen på fisken og servér kveitemiddag!