Kyllingsuppe med raspeball
En suppe som passer når det trengs noe varmt og mettende.
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 stk
gulrot0.5 stk
kålrot1 stk
purre0.5 stk
sellerirot1 stk
persillerotRaspeball
0.75 kg
rå poteter1.5 dl
byggmel1.5 dl
sammalt hvete, fin0.5 stk
løk, hakket1 ts
saltSlik gjør du det:
Kok høns eller kylling. Kok opp kraften, tilsett strimlede grønnsaker og kok dem møre i kraften. Smak til med salt og pepper. Server kyllingsuppen i dype tallerkner med pent skivet kylling eller hønsekjøtt, raspeball og persilledryss. Godt brød eller flatbrød hører til. Raspeball: Riv potene ganske grovt og klem ut en del av væsken. Bland raskt inn resten av ingrediensene. Form til baller ved hjelp av hånden og en spiseskje. La raspeballene trekke (småkoke) i lettsaltet vann (1 ts per liter) i ca. 20 minutter.