
Laks fylt med høstgrønnsaker
Å fylle laksen med noe godt er en god ide.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
laksefilet1 stk
gulrot1 stk
persillerot0.25 stk
purre2 ss
smør1.5 dl
rømmeSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 225oC. Rens og skyll salaten og legg den i iskaldt vann slik at den blir sprø. Rett før servering ta opp salaten, rist godt av vannet og riv bladene i litt mindre biter.
Visp rømmen stiv og smak til med sitron, sukker og gressløk, og vend salatbladene inn i rømmedressingen. Kok poteter møre i saltet vann tilsatt rikelig med dill. Skjær et snitt på langs i laksestykkene og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dryss på salt.
Rens og finhakk grønnsakene. Smelt smør i en stekepanne og legg i grønnsakene, tilsett litt sitronsaft og salt og la surre i ca 1 min, grønnsakene skal ikke bli gjennomkokt.
Fyll grønnsakene i snittet på lakseskivene. Stek midt i varm stekeovn i 10-15 min. Server straks med nykokte poteter og salat med rømmedressing.