Laksemousse på rugbrødbunn
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Bunn
200 g
rug- eller kli brød75 g
smør, smeltetFyll
400 g
røkelaks50 g
rød rogn kjeksrogn2 dl
crème fraîche4 pl
gelatin2 dl
fløte0.5 dl
hakket dill0.5 dl
hakket gressløk2 ss
sitron, pressetPynt
Slik gjør du det:
Finhakk rug- eller klibrødet i en foodprocessor. Tilsett smeltet smør. Smør sidene på en springform, 24 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen. Trykk den grove massen ut i bunnen. Sett kaldt ca 15 min. Finhakk laks i foodprocessor. Rør inn rogn og créme fraîche. Legg gelatinen i bløt i 3-4 min. Klem ut mesteparten av vannet og smelt gelatinen i mikrobølge ovn ved full effekt i ca 15 sek, eller smelt gelatinen i litt kokende vann. Tilsett den litt avkjølte gelatinen i den malte laksen, vend inn pisket fløte og tilsett dill og gressløk og smak til med sitron og pepper.. Hell blandingen over den avkjølte bunnen og sett kald ti minst 3 timer. Legg laksemoussen på serveringsfat og pynt med tilbehøret.