Lam Klephtiko
Et besøk i Hellas gir deg en matglede som du aldri glemmer. Alle husker vel sitt første måltid på en formiddag på en taverna. Hvis du har lyst til å gjenoppleve minnene eller bare er veldig glad i gresk mat, er dette en oppskrift for deg.
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
1 stk
lammelår, utbeinet8 fedd
hvitløk3 stk
laurbærblad0.5 ts
kanel, malt1 ts
oregano, tørket1 ts
salt0.5 ts
pepper2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
1. Knus laurbærblad og bland det med kanel og oregano. Skjær hvitløken i skiver.
2. Lag små snitt i kjøttet og fyll disse snittene med hvitløkskiver og krydder. Bind opp lammelåret med hyssing. Pensle kjøttet med olivenolje og gni litt salt og pepper utenpå. Pakk steken inn i bakepapir, slik at det ikke siver ut kjøttsaft.
3. Legg pakken på en rist som er plassert over en langpanne i ovnen. Fyll langpannen med vann. Vannet må ikke komme i kontakt med låret. Beregnet steketid er 3-4 timer, kjernetemperaturen skal være på 75 grader.
La låret hvile noen minutter før det deles opp. Serveres sammen med tzatziki og poteter.