Lammefrikassé slik Barmen lager den
Her er Lars Barmens oppskrift på lammefrikassé.
Oppskrift av: Lars Barmen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
lammekjøtt med bein2 stk
hvitløksfedd50 g
sellerirot1 stk
liten løk1 stk
gulrotSaus
3 ss
smør, usaltet3 ss
hvetemel1 dl
kremfløte2 stk
gulrøtter1 stk
løk0.5 stk
purreSlik gjør du det:
Skjær lammekjøttet i grove terninger. Legg dem i en kasserolle med kokende vann. Gi et oppkok og sil av vannet. Tilsett nytt, kaldt vann, og kok opp. Skrell hvitløk, sellerirot, løk og gulrot og kutt dem i grove biter. Tilsett i kasserollen. Skum av eventuelt fett og skum, og senk temperaturen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca 1-1 ½ time. Sausen lages ved at smør og mel freses godt i en kasserolle. Spe med kokende lammekraft under omrøring til passe konsistens. Skrell og skjær gulrot, løk og purreløk i skiver, og kok dem i sausen i fem minutter. Tilsett fløte og kjøttet i sausen. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerkener. Server med kokte poteter.