Lammepâté
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
renskåretlammekjøtt200 g
lammelever1 ts
salt1 dl
strøkavring1 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk1 stk
egg2 ts
hakkettimian1 stk
lam, indrefilet1 ss
peppermiks1 dl
portvinSlik gjør du det:
I ovn ved 175° i ca. 1 time. Mal kjøtt og lever sammen med salt, strøbrød, grovdelt løk og hvitløk. Rør inn rosmarin, egg og portvin og sett farsen i kjøleskapet mens lammefileten gjøres klar. Rens fileten for sener og hinner og brun den raskt i smør. Avkjøl den. Legg halvparten av lammefarsen i smurt form, legg ned fileten og dekk med resten av farsen. Dunk formen mot benken slik at det ikke blir luftblærer i den ferdige pâteen. Dryss peppermiks på toppen. Stek pâteen til den er gjennomstekt. Avkjøl den i formen under lett press. Server pâteen i skiver med brød, salat eller annet godt tilbehør.